Kolme kuukautta takana, ja työni hankemuotoilijana Grantsilla on lunastanut kaikki odotukseni ja paljon enemmän. Hyppäsin lennosta mukaan aloittavan yrityksen kasvuun mukanani oman rahoitusosaamiseni ja kehittämisen kokemukseni. Työskentelen motivoivassa työyhteisössä, joka puhaltaa aidosti yhteen hiileen, kannustaa ja tukee toisiaan ja palkitsee onnistumisesta mutta juhlistaa epäonnistumisia – ne kun ovat tunnetusti erinomainen tie oppiin ja onnistumiseen. Työtä tehdään yhdessä intohimolla, ammattitaidolla ja pilke silmäkulmassa. Nyt tiedän, mitä tiimityöllä tarkoitetaan ja mitä sillä oikeasti saavutetaan!

Työtä tehdään yhdessä intohimolla, ammattitaidolla ja pilke silmäkulmassa.

Aikaisempi taustani on julkiselta puolelta erilaisissa alueen ja yritysten kehittämisen tehtävistä, joihin on kuulunut mm. julkisten ja EU:n rahoitusinstrumenttien asiantuntemusta sekä erilaisten kehittämisprojektien toteuttamista. Kehittäminen kohdistui yleensä maakunta- ja aluetasolle, ylemmän tason rakenteisiin ja toimintaympäristöön. Työ on äärimmäisen tärkeää, koska se luo yhteiset maakunnalliset ja alueelliset raamit, joiden mukaisesti alueita kehitetään ja yrityksiä sekä asukkaita voidaan paremmin palvella. Työtä tehtiin yhdellä tärkeällä tavoitteella: maakunnan kasvun ja elinvoiman edistämiseksi.

Nyt saan kokea näiden yhteisesti luotujen raamien konkreettisen toimivuuden. Tavoite on edelleen sama: kasvun ja elinvoiman edistämiseksi, mutta maakunta on vaihtunut yksittäisiin yrityksiin. Tätä taustaa vasten oma osaamiseni loksahti hyvin siihen, millaista osaamista ja kokemusta Grants tarvitsi ja haki. Hankemuotoilijan työssä olenkin voinut hyödyntää erinomaisesti jo hankittua kokemusta ja taustaa, jota julkisella puolella olin noin 20 vuoden ajan kerryttänyt. 

Liiketoiminnan ja markkinoinnin taustan omaavana toiveeni on aina ollut tehdä työtä yrityksille ja yrittäjille.

Hyppy julkiselta puolelta yksityiselle sektorille on ollut huikea kokemus. Liiketoiminnan ja markkinoinnin taustan omaavana toiveeni on aina ollut tehdä työtä yrityksille ja yrittäjille. Nyt saan päivittäin olla tekemisissä upeiden ja innovatiivisten yrittäjien kanssa edistämässä heidän ideoiden kehittymistä ja yritystensä kasvua. Mikä voisi olla sen parempaa? Se, kun yhtälöön lisätään motivoitunut, äärimmäisen vahvalla ammattitaidolla ja tinkimättömällä omistautumisella varustettu organisaatio sekä sen yhtenäinen työyhteisö. Silloin saadaan aikaan todellinen positiivinen kehittämisen kierre ja win-win-tilanne, jolloin kaikki poistuvat pelikentältä voittajina.

Yritykseen haetaan osaamista ja kokemusta, mutta ennen kaikkea henkilöä ja persoonaa, joka sopii täydellisesti porukkaan.

Omista vahvuuksistani eniten hyötyä on ollut kirjoittamisen taidon lisäksi aito kiinnostus yritystoimintaan ja yritysten kehittämiseen. Eri rahoitusinstrumenttien tuntemus on helpottanut työn nopeaa omaksumista merkittävästi. Alusta asti oli selvää, että yritykseen haetaan osaamista ja kokemusta, mutta ennen kaikkea henkilöä ja persoonaa, joka sopii täydellisesti porukkaan. Työyhteisön toimivuuden tulisi olla tärkeää jokaisessa organisaatiossa, ja siihen tulisi panostaa merkittävästi. Grantsilla tämä on nostettu tekemisen keskiöön, ja se on myös tulevissa rekrytoinneissa avainasemassa. On selvääkin selvempää, että meillä johtaminen on ihmiskeskeistä ja tavoitteellista. Se kieltämättä johtaa parhaisiin tuloksiin!

Mahtavinta on se, että nyt Grants hakee minulle ja meille kaikille uutta työkaveria! Mikäli kirjoitus innosti tai herätti mielenkiinnon ja voisit kuvitella itsesi joukkoomme, niin tutustu äkkiä ilmoitukseen tästä linkistä »

Täällä me odottelemme sinua jo!

Teveisin,
Tiina Harjunpää

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.