REACT-EU tuo Suomelle lisää määrärahoja pk-yritysten kilpailukyvyn tukemiseksi. Ensisijaisesti tuen on tarkoituksena kohdistua pk-yritysten tukemiseen ja uusiutumiseen jotta koronaviruskriisistä selviydyttäisi. Rahoituksen kautta luodaan pohjaa talouden elpymiselle digitaalisuuden ja vähähiilisen liiketoiminnan edistämisen kautta.

REACT-EU:n kautta käyttöön tulevat 295 miljoonaa euroa jakautuvat vuosille 2021–2023. Kokonaisuudesta noin 169 miljoonaa euroa on EU:lta tulevaa rahoitusta ja noin 126 miljoonaa euroa valtion vastinrahoitusta.

ELY-keskus avaa haun 26.2.2021 – 31.5.2021

ELY-keskus jakaa yritystukea osana Kehittämisavustuksiaan ja avaa haun pk-yrityksille koronaviruspandemian aiheuttaman kriisin vahinkojen korjaamiseksi ja uuden kasvun luomiseksi. Hakijoiden odotetaan kehittävän kilpailukykyisiä tuotteita, palveluita ja ratkaisuja kasvaville markkinoille tuotekehitys ja innovaatiotoiminnan kautta. Tuettavien hankkeiden kehitystyössä tulee huomioida koko elinkaariajan ympäristövaikutukset.

Erityisenä painopisteenä tuelle ovat:

  • teollisuuden alan pk-yritykset ja näihin liittyvät palvelut
  • merkittävältä osaltaan kansainväliseen kysyntään suuntaavat matkailualan ja palvelualan pk-yritykset
  • sosiaali- ja terveysalan palveluita ja toimintamalleja radikaalisti uudistavat pk-yritykset.

Hankkeiden on tavoitteena kehittää vähähiilistä, vihreää taloutta ja kiertotaloutta edistäviä tuotteita, palveluja ja ratkaisuja, sekä materiaalitehokkuutta ja tuotantomenetelmiä. Lisäksi painotetaan kaupallistamis- ja kansainvälistymisosaamista ja edistetään uuden teknologian käyttöönottoa. Hankkeisiin soveltuvat erinomaisesti myös digiosaamisen ja -liiketoiminnan, tuottavuuden, tekoälyn ja kyberturvallisuuden kehittämiseen liittyvät kokonaisuudet. Viimeiseksi voidaan mainita, että myös uusia liiketoiminta- ja ansaintamalleja osana arvoverkostoja ja yritysekosysteemejä kehittäviä kokonaisuuksia voidaan rahoituksen piirissä kehittää.

Hankkeiden tukitaso on kehittämistoimenpiteissä 50% ja investoinneisa 10 % – 35 % hyväksyttävistä kustannuksista.

Huom!

REACT-EU -lisämäärärahojen myöntämisen ehtona on, että valtioneuvosto hyväksyy ohjelmanmuutoksen. Lisäksi ehtona on, että eduskunta hyväksyy REACT-EU -rahoituksen vuoden 2021 lisätalousarvioon ja valtioneuvosto tekee päätöksen varojen jakamisesta alueille.

Heräsikö kiinnostus tukea kohtaan?

Asiantuntijamme auttavat kysymyksissäsi sekä tarpeen tullen myös hakemuksen muodostamisessa.

Mikäli olet kiinnostunut keskustelemaan aiheesta asiantuntijoidemme kanssa, niin alla listatut asiantuntijamme ovat mielellään avuksi. Tai varaa aika suoraan alla olevasta kalenterista.

Varaa aika suoraan Teams-konsultointiin asiantuntijamme kanssa


Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.