Mikä Innovaatioseteli on ja mihin sitä voi käyttää?

Innovaatioseteli on Business Finlandin tuki-instrumentti, jolla voit ostaa uutta tietoa ja osaamista yrityksellesi. Voit hyödyntää Innovaatioseteliä kansainvälistymiseen liittyvän ulkopuolisen innovaatiopalvelun ostamiseen.

Innovaatioseteli voidaan  myöntää yhtiömuotoiselle pk-yritykselle, jonka päätoimisena yrittäjänä olet toiminut vähintään 3 kuukauden ajan ja jonka Rating Alfa -luottoluokitus on vähintään A. Lisäksi yrityksellä tulee olla uusi tuote- tai palveluidea, jolla on kansainvälistä kasvupotentiaalia ja jonka eteenpäin viemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista.

Innovaatioseteli on 6 000 euron arvoinen (alv 0 %).

Kuinka suuri omavastuu Innovaatiosetelissä on?

Innovaatiosetelissä ei ole yritykselle omarahoitusosuutta, vaan se on kokonaisuudessaan tukirahoitusta.

Avustus maksetaan loppuraporttia vastaan sen jälkeen, kun olet hyväksynyt palveluntuottajan toimittaman työn ja maksanut tämän palkkion. Eli yritykseltäsi tulee löytyä 6 000 euroa, jolla maksat palvelun ensiksi palveluntuottajalle, ennen kuin tuki maksetaan yrityksellesi.

Miten voin hakea Innovaatioseteliä ja kuinka pitkiin käsittelyaikoihin kannattaa varautua?

Ennen kuin haet Innovaatioseteliä, niin suunnittele projekti, johon olet palvelua ostamassa ja määrittele sen tavoitteet. Tämän jälkeen voit tehdä hakemuksen Business Finlandin asiointipalvelussa. Innovaatiosetelihakemusten käsittelyajat ovat yleensä muutaman viikon mittaisia, mutta päätös voi tulla ajankohdasta riippuen nopeamminkin.

Kokonaisuudessaan prosessi etenee seuraavasti:

1. Innovaation tunnistaminen ja selvitys siitä, millaista apua sen kehittämisessä tarvitaan
2. Sopivan palveluntarjoajan etsiminen ja valitseminen
3. Työsuunnitelman laatiminen yhdessä valitun palveluntarjoajan kanssa
4. Innovaatiosetelin myöntämisedellytysten täyttymisen varmistaminen ja hakemuksen täyttäminen
5. Rahoituspäätöksen myöntäminen (Business Finland) ja hyväksyminen (hakija)
6. Palvelun toteutus ja palvelun maksaminen palvelun tuottajalle
7. Loppuraportin laatiminen (hakija) ja hyväksyminen (Business Finland)
8. Tuen maksatus yritykselle

Voinko päättää itse, miltä palveluntarjoajalta ostan Innovaatiosetelillä rahoitetun palvelun?

Kyllä, vuodesta 2022 eteenpäin yritykset ovat voineet valita heille sopivan Innovaatiosetelin palveluntuottajan vapaasti.

Täytyykö Innovaatiosetelillä tuotetusta palvelusta raportoida tuen saamisen jälkeen?

Kyllä, hakijan on toimitettava loppuraportti hyväksytettäväksi Business Finlandille. Tässäkin autamme asiakkaitamme mielellämme.

Mikäli Innovaatiosetelin hakemiseen tai raportointiin liittyvät vaiheet tuntuvat haastavilta ja aikaavieviltä, niin varaa meiltä maksuton konsultaatio. Asiantuntijamme kertoo mielellään, kuinka voimme auttaa rahoituksen hakemisessa ja raportoinnissa.

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.