ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelujen haku käynnistyy tauon jälkeen. Analyysi- ja Konsultointi-palvelut ovat jo yritysten haettavissa, myöhemmin aukeaa Koulutukset-osion haku. Tässä artikkelissa kerromme perustietoa ELY-keskuksen kehittämispalveluista eli kansan kielisemmin ELY-konsultoinneista.

Konsultointipalvelut koostuvat Analyysi-palvelusta sekä Konsultointi-palvelusta. ELY-keskus tukee suuren osan asiakasyrityksen käytössä olevan asiantuntijan kustannuksista.

Analyysi-palvelu

ELY-keskuksen tukeman Analyysi-palvelun aikana yrityksen tilanne kartoitetaan kokonaisvaltaisesti yhdessä asiantuntijan kanssa. Palvelu pureutuu liiketoiminnan nykytilaan ja tulevaisuuskuvaan, sekä kirkastaa keskeiset kilpailuedut. Lopputuloksena saa konkreettisen ja kirjallisen kehittämissuunnitelman ja mahdollisuuden hyödyntää jatkossa myös Konsultointi-palvelukokonaisuutta kehittämisessään.

ELY-keskuksen palvelu on tarkoitettu toimintansa vakiinnuttaneille pk-yrityksille, jotka haluavat kehittyä suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti. Yritys voi olla esimerkiksi hakemassa kasvua kotimaassa tai kansainvälisesti, tehostamassa toimintaansa tai suunnittelemassa omistajanvaihdosta.

Analyysin kesto on tavallisesti yhden päivän, ja se maksaa yritykselle 260 euroa + alv/päivä. Joissain tapauksissa palvelu voidaan myöntää kahdeksi päiväksi.

Konsultointi-palvelu

ELY-keskuksen Konsultointi-palvelu tarjoaa selkeästi kohdennettuja ratkaisuja liiketoiminnan pullonkauloihin. Palvelu jakautuu osa-alueisiin, joihin on kilpailutettu omat erityisasiantuntijansa yritysasiakkaiden avuksi.

Konsultointi-palvelu on jaettu viiteen osa-alueeseen:

  • Kasvu ja kansainvälistyminen
  • Tuottavuus ja digitalisointi
  • Markkinointi ja asiakkuudet
  • Johtaminen ja henkilöstö
  • Innovaatioiden kaupallistaminen

Ennen Konsultointi-palvelun hakemista yrityksesi nykytila ja kehittämistarpeet tulee olla arvioitu esim. Analyysi-palvelussa. Jos yrityksesi nykytila on arvioitu muuten ja kehittämistarve on selvillä, voit hakea Konsultointi-palvelua ilman Analyysi-palvelua.

Konsultoinnin kesto on 2–5 päivää kerrallaan, ja se maksaa yritykselle 325 euroa + alv/päivä. Konsultointia voi saada korkeintaan 15 päivää kolmen vuoden aikana.

Sopimuskauden vaihtumisen myötä palveluntuottajien joukko on kasavnut. Kilpailutuksen kautta on valittu yli 700 asiantuntijaa tuottamaan Analyysi- ja Konsultointi-palveluja yrityksille. Palvelut ovat valtakunnallisia ja kaikki asiantuntijat ovat käytettävissä koko Suomen alueella.

Asiantuntija-tarjontaan pääset tutustumaan tästä.

Grants tarjoaa apuaan osana Kehittämispalveluita

Grantsin asiantuntijat ovat menestyneet kilpailutuksessa ja palvelevatkin seuraavissa kokonaisuuksissa:

  1. Analyysi-palvelu (Aki Pohjola, Jussi Saarinen, Tarja Pitkänen)
  2. Kasvu ja Uudistaminen (Aki Pohjola, Jussi Saarinen, Tarja Pitkänen)
  3. Markkinointi ja asiakkuudet (Aki Pohjola)
  4. Innovaatioiden kaupallistaminen (Sami Alatalo)

Mikäli olet kiinnostunut kehittämisprojektista, niin voit jättää yhteydenottopyynnön suoraan aki.pohjola@grants.fi.

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.