ELY-keskus on syksyn aikana julkaissut rahoituksen kansainvälistymisen tueksi. Rahoitus on tarkoitettu mikro- ja pienyrityksille eli yrityksille, jotka työllistävät alle 50 henkilöä. Rahoitus on erinomainen etenkin, jos yrityksenne on suunnitellut kansainvälistymistä ja haluatte selvittää yrityksesi mahdollisuudet laajentaa toimintaa Suomen rajojen ulkopuolelle. Rahoituksen tavoitteena on yritysten valmiuksien parantaminen ja digitaalisen teknologian hyödyntäminen kansainvälistymisessä.

Rahoituksen tukiprosentti on 50% hyväksyttävistä kustannuksista (ei investointeja), pääpaino kansainvälistymisvalmiuksien kehittämisessä eli alkuvaiheen toimenpiteissä. Rahoitusprojektin maksimikoko on 100 000€, jolloin maksimituki on 50 000€. Projektin koko voi olla alle maksikoon, tuen määrä määräytyy projektin koon mukaan. Rahoituksen kulujen rakenne on perinteinen; uuden henkilön palkkakulut + ostetut asiantuntijapalvelut.


Selvitä julkisen rahoituksen rahoituskelpoisuutesi maksuttomalla pikatestillämme. Pikatestin pääset täyttämään TÄSTÄ.


Esimerkkejä rahoitettavista kehittämistoimenpiteistä:

  • Kansainvälistymisosaajan palkkakulut (max. 12 kk)
  • Kansainvälistymisstrategian ja -brändinlaatiminen
  • Markkina- ja jakelukanavaselvityksen tekeminen
  • Kansainvälistymiseen liittyvät ulkomaan matkakulut ja esimerkiksi messuille osallistuminen
  • Kansainvälistymiseen liittyvä tutkimus ja tuotekehitys sekä pienimuotoinen prototyypin valmistaminen
  • Tuotteen tai palvelun pilotointi ja testaus
  • Aineettomien oikeuksien selvitykset (patentit, tavaramerkit yms.)
  • Yritysjohdon perehtymistä kohdevaltioihin silloin kun siihen liittyy yhteistyö Team Finland-verkoston kanssa
  • Rahoituksesta on mahdollista hakea 30% ennakkoon

Rahoituksen piiriin hyväksyttävät toimenpiteet arvioidaan aina yrityskohtaisesti. Kasvun kiihdyttämisohjelmassa kaikki toimenpiteet liittyvät yritykseen, joka on aloittamassa kansainvälistymistä ja vientiä ulkomaille.

Rahoitus kohdistetaan Etelä-Suomeen (Kanta-Häme, Päijät-Häme, Uusimaa, Etelä-Karjala, Kymenlaakso) ja Länsi-Suomeen (Keski-Suomi, Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa).

Rahoitus on yrityksen kehittämisavustusta eli lähtökohtaisesti de minimistä, mutta sitä voidaan myöntää tilapäisen puitetukiohjelman mukaisena tällä hetkellä kesäkuun loppuun asti. Tällöin tuki kuuluu Euroopan komission tilapäisten valtiontukisääntöjen piiriin, jonka mukaan myönnetyt tuet yhteenlaskettuina eivät saa ylittää 2,3 miljoonaa euroa.

Haluatko hinta-arvion palveluistamme tai keskustella vain julkisen rahoituksen mahdollisuuksista?

Siinä tapauksessa voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme varaamalla maksuttoman rahoituskonsultoinnnin kanssamme tai pyytämällä hinta-arvion:

Varaa maksuton rahoituskonsultointi TÄSTÄ »

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.