Rahoituksen tavoitteena on biomassojen prosessoinnin, kierrätyslannoitevalmisteiden tuotannon ja tuotekehityksen, ravinteiden kierrätyksen logistiikan ja palveluratkaisujen edistäminen sekä korkean jalostusasteen tuotteiden kehittäminen biomassoista. Kokeiluohjelmalla rahoitetaan biomassojen ravinteiden kierrätystä edistävää tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa sekä niihin liittyviä investointeja.

Rahoitus on tarkoitettu biomassojen ja ravinteiden kierrätystä edistävään tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoimintaan sekä investointeihin voidaan myöntää tukea vuosille 2020-2022. Kokeiluohjelman puitteissa myönnettiin tukea biomassojen ja ravinteiden kierrätystä edistäviin hankkeisiin ensimmäisen kerran jo vuosina 2016-2018. 


Selvitä julkisen rahoituksen rahoituskelpoisuutesi maksuttomalla pikatestillämme. Pikatestin pääset täyttämään TÄSTÄ.


Rahoitettujen projektien tukiprosentit liikkuvat 38-80 prosentin välillä. Myönnettyjen tukieurojen määrä on vaihdellut 50 000 euron ja liki kuuden miljoonan euron välillä, yleisesti tukimäärät ovat olleet 100 000 – 300 000 euron välillä. Rahoitusta on myönnetty hyvin eri alojen yrityksille, eikä vain maa- ja metsätalouden välittömässä läheisyydessä toimiville.

Esimerkkejä rahoitettujen hankkeiden nimistä ja tukiprosenteista:

  • Investointi kierrätettyjen maanparannusaineiden käsittelyyn ja jalostukseen (tukiprosentti 55%)
  • HTC-ratkaisu (Hydro-Thermal Carbonization) ravinteiden kierrätykseen (tukiprosentti 50%)
  • Kalanjalostuksen vesien ravinteet kiertoon (tukiprosentti 75%)
  • Mustasotilaskärpäsen toukkaan pohjautuva pilottilaitos alkutuotannon perunahävikin muuntamiseen eläinrehuksi (tukiprosentti 45%)
  • Mädätysjäännöksen jalostaminen lannoitevalmisteeksi (tukiprosentti 70%)
  • Tomaatista ja kurkusta syntyvien sivuvirtojen sisältämien ainesosien kartoitus ja hyödyntäminen (tukiprosentti 66,2%)
  • Biojätteen sisältämien ravinteiden kierrätys orgaaniseksi lannoitteeksi siirrettävän laitteiston avulla (45%)

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeiden osalta vuoden 2022 ensimmäinen hakujakso päättyy jo 31.1.2022 klo. 16.15. Seuraava hakujakso päättyy torstaina 31.3.2022 klo. 16.15. Ravinnekierrätys- ja hiilensidontainvestointeihin on käytettävissä n. 1,5 M€. Valtakunnallisen kokeiluohjelman toimeenpanosta vastaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Haluatko tarjouksen palveluistamme tai vain keskustella julkisen rahoituksen mahdollisuuksista?

Haluatko hinta-arvion palveluistamme tai keskustella vain julkisen rahoituksen mahdollisuuksista?

Siinä tapauksessa voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme varaamalla maksuttoman rahoituskonsultoinnnin kanssamme tai pyytämällä hinta-arvion:

Varaa maksuton rahoituskonsultointi TÄSTÄ »

Pyydä hinta-arvio rahoitushakupalvelustamme TÄSTÄ »

Haluatko hinta-arvion palveluistamme tai vain keskustella julkisen rahoituksen mahdollisuuksista?

Siinä tapauksessa voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme varaamalla maksuttoman rahoituskonsultoinnnin kanssamme tai pyytämällä hinta-arvion:

Varaa maksuton rahoituskonsultointi TÄSTÄ »

Pyydä hinta-arvio rahoitushakupalvelustamme TÄSTÄ »

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.