Pyysimme uusimmalta rahoitusasiantuntijaltamme Johanna Hänniseltä kommentteja siitä, miltä uusi työ on vaikuttanut. Johanna aloitti Grantsilla tammikuussa 2020. Koulutustaustaa Johannalla on vuoden verran liiketalouden opinnoista, minkä jälkeen hän siirtyi opiskelemaan oikeustieteitä. Koulussa kiinnostus erilaisia yrityskulttuureja kohtaan kasvoi, ja hän opiskelikin niitä asioita sivuaineena. Ennen Grantsille siirtymistä Johanna on tehnyt pk-yrityksille juridista konsultointia sekä ollut kasvuyrityksessä johdon assistenttina. Johanna työskentelee Helsingistä käsin, minkä takia etäyhteyksien hyödyntäminen työssä on tullut tutuksi jo aikaa ennen koronavirusta.

Miksi Grants?

Mitkä asiat vaikuttivat siihen, että päätit hakea Grantsille ja mitä mieltä olet tekemästäsi valinnasta liittyä Grantsin porukkaan?

”Sain kaverilta vinkin, että Grantsilla tarvitaan apua sisällöntuotantoon, jota aloitinkin tekemään ensiksi, ennen kuin aloitin työskentelemään rahoitusasiantuntijana. Jo silloin huomasin, että Grantsin yrityskulttuuri vastasi omia arvoja sekä työporukka oli todella vastaanottavaista, vaikka ei tavannut heitä kasvotusten. Heiltä sai tarvittaessa apua ja mielipiteitä asioihin, jotka itseä askarruttivat”, Johanna muistelee.

”Olin tehnyt Grantsille jonkin aikaa sisällöntuotantoa, kun huomasin heidän blogistaan, että he hakivat uutta rahoitusasiantuntijaa. Sitä kautta päädyin nykyiseen työhöni. Olen ollut nyt talossa viisi kuukautta rahoitusasiantuntijana, ja työ on vastannut täysin odotuksia. Työssä parasta on tavata erilaisia yrittäjiä ja kuulla heidän yritystarinoitansa. On hienoa huomata, kuinka paljon heitä pystyy auttamaan ja tuottamaan lisäarvoa meidän palvelullamme. Yrittäjät ovat oikeasti tyytyväisiä kun saavat apua näissä asioissa ja voivat keskittyä omaan ydinosaamiseensa.”

Mikä on Grantsin vahvuus?

Miten vahvuudet ilmenevät työyhteisössä ja kuinka niitä käytetään hyödyksi?

”Tykkään Grantsin tavasta rekrytoida henkilöitä erilaisilla koulutuspohjilla ja taustoilla. Sillä tavoin pystytään käyttämään mahdollisimman kattavasti ihmisten eri vahvuuksia ja osaamista hyödyksi. Täytyy sanoa, että tykkään myös Grantsin tiimityöskentelystä; koko työporukkaa ajaa eteenpäin asioiden tekeminen huolella. Silloin ei tarvitse yksin puskea läpi kaikkia asioita ja saada keskinkertaista lopputulosta, vaan tarvittaessa omalta tiimiltä saa apua. Pystymme luomaan enemmän lisäarvoa, kun hyödynnämme toistemme vahvuuksia”, kertoo Johanna.

Grants työpaikkana & työnantajana

Grants on perustettu 2019 helmikuussa. Minkälaisia fiiliksiä uudessa yrityksessä toimiminen herättää?

”Vaikka Grants on vielä kohtalaisen tuore yritys, on prosessit kehitetty jo melko pitkälle. Grantsin perustajilla on pitkä historia julkisen rahoituksen parissa, ja siltä pohjalta on nyt lähdetty kehittämään toimintoja eteenpäin uudessa yrityksessä. Prosesseja kehitetään ja pyritään koko aika tehostamaan. Itselle sopii tällainen työskentely, jossa pääsee itse vaikuttamaan prosessien eri vaiheisiin, sellaisiin asioihin, joihin isoissa yrityksissä ei pääse vaikuttamaan. Kaikille se ei tietysti sovi, ja joidenkin on vaikea sopeutua muuttuviin asioihin, mutta itsestäni on mukava päästä vaikuttamaan prosessin eri vaiheisiin.”

”On ollut kiva huomata, että työntekijöihin luotetaan esimerkiksi näinä poikkeusaikoina, eikä työ ole sidottu pelkästään toimistoaikoihin tai toimipisteeseen, vaan niitä voidaan tehdä myös etänä. Luotetaan siihen, että sovitut asiat tulee tehtyä.”

”Työporukka on eri puolilta Suomea. Porukkaan oli todella helppo päästä mukaan, vaikka ihmiset ovat luonteeltaan hyvinkin erilaisia. Kaikki ovat hyvin vastaanottavaisia, ja avoimessa työympäristössä saa myös rakentavaa kritiikkiä, mikä vie yritystä eteenpäin, ja myös oma tekeminen kehittyy siinä ohessa. Työyhteisössä ei ole sellaista joojoo-kulttuuria, vaan kaikki työntekijät haluavat kehittää yritystä eteenpäin.”

”Työpaikkana Grants on ollut äärettömän mukava, ja omia kiinnostuksen kohteita ja vahvuuksia pääsee käyttämään ja kehittämään ihan varmasti.”

Miksi suosittelisit Grantsia yrityksille?

Mitä lisäarvoa voimme tuottaa pk-yrityksille?

”Jos sinulla on hyvä kehittämisidea, niin miksi et käyttäisi omaa osaamista ja kapasiteettia siihen kehittämistyöhön? Niin voit keskittää osaamisen siihen, mikä vie yritystäsi eteenpäin, kun ei tarvitse käyttää aikaa rahoitukseen perehtymiseen. Näkisin myös suurena valttina sen hiljaisen tiedon, mitä on kertynyt Grantsin työntekijöille vuosien saatossa. Ne ovat sellaisia asioita, mitä et voi tietää, vaikka perehtyisit prosessiin miten hyvin tahansa”, päättää Johanna.

Mikäli tarjoamamme palvelu herätti kysymyksiä, niin varaa maksuton keskustelutuokio TÄSTÄ »

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.