Oletko PK-yrityksen päätöksentekijä ja mietit, kuinka luotsata yrityksesi kohti kasvua ja uudistumista tulevana vuonna? Tuotekehitykseen, investointeihin sekä kansainvälistymiseen liittyvät päätökset ovat merkittäviä ja ne voivat jäädä toteutumatta resurssien puuttuessa. Julkinen kasvurahoitus on olemassa juuri tällaisia tilanteita varten.

Julkinen kasvurahoitus – Mitä se on?

Julkisen kasvurahoituksen tarkoituksena on tukea yrityksiä, jotka edistävät yhteisesti määriteltyjä kehittämistavoitteita. Tämä voi tarkoittaa rahoitusta, joka vauhdittaa suomalaisten yritysten kasvua ja kehittymistä, edistäen samalla laajempia tavoitteita, kuten vihreää siirtymää, kansainvälistymistä ja alueellista kehittämistä

PK-yritysten merkitys ja haasteet

PK-yritykset muodostavat taloutemme selkärangan. Ne luovat työpaikkoja, edistävät innovaatioita ja ovat elintärkeitä paikallisyhteisöille. Kuitenkin monet kohtaavat rahoituksen saannin haasteita, jotka voivat estää niiden kehityksen ja kasvun. Julkinen rahoitus voi tässä tulla merkittäväksi tueksi.

Kuinka hyödyntää julkista kasvurahoitusta?

Rahoitusmahdollisuuksien kirjo on laaja ja hakuprosessit voivat olla monimutkaisia. On tärkeää hahmottaa, mitä väyliä ja tukimuotoja on saatavilla. Esimerkiksi Business Finland tukee pääsääntöisesti kasvuhakuisia yrityksiä, ELY-keskukset auttavat alueellista elinkeinopolitiikkaa ja Leader-yhdistykset sekä Finnpartnership jakavat tukia erilaisiin projekteihin.

Asiantuntija-apua rahoituksen hakemiseen

Kasvurahoituksen polku voi tuntua mutkikkaalta, mutta apu on lähellä. Olemme Grantsilla erikoistuneet auttamaan suomalaisia yrityksiä kasvurahoitushauissa, tunnistaen juuri ne rahoitusmahdollisuudet, jotka vastaavat yrityksen tarpeita.

Itse rahoitushakujen lisäksi tähän kuuluu olennaisena rahoitussuunnittelu. Eri rahoitusvaihtoehtojen hakujaksot saattavat olla lyhyitä tai sulkea toisiaan pois. Hyvä rahoitussuunnitelma varmistaa sen, että yritys pystyy hyödyntämään julkisen rahoituksen mahdollisuudet mahdollisimman optimaalisesti ja ajoittamaan haut oikea-aikaisesti sopiviin rahoitusvaihtoehtoihin.

Yhteenveto

Julkisen kasvurahoituksen hyödyntäminen voi olla se tekijä, joka vie yrityksesi seuraavalle tasolle. Tärkeintä on tunnistaa ne resurssit ja tukimuodot, jotka voivat auttaa yritystäsi kasvamaan ja menestymään. Tiedon, tuen ja oikeanlaisen neuvonnan avulla voit kääntää haasteet mahdollisuuksiksi.

Kartoitamme Grantsilla mielellämme lisää yrityksesi tukimahdollisuudet ja autamme kaikessa julkiseen kasvurahoitukseen liityvässä aina rahoitussuunnittelusta hankkeen loppuraportteihin asti.

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.