Kasvuyrityksen kassaa ja sen rahoitusasemaa kuvataan usein verenkierron kaltaiseksi elinehdoksi. Näinhän asia luonnollisesti onkin. Viisaasti ja oikea-aikaisesti rakennettu rahoituspolku pelastaa usein kasvuyhtiön epämukavilta, kivuliailta ja usein kalliilta veritankkauksilta.

Verenkiertokielikuvan lisäksi alallamme lähes pyhän totuuden kaltaiseen asemaan on noussut sanonta, että ”rahoitusta myönnetään kepeimmin niille yhtiöille, jotka sitä eivät lähtökohtaisesti tarvitse”. Muun muassa tästä syystä on tärkeää välttää tilanne, jossa pääoman tarve yllättää yrittäjän kiireisesti. Siispä lääkkeeksi realiteeteista käsin muotoiltu, viisaasti rakennettu ja ajantasainen rahoituspolku.

Realiteetit kaiken lähtökohtana (profilointi ja G-score)

Kaikkien laadukkaiden suunnitelmien pohjana on realistinen ja maanläheinen lähtötilanne, joka rahoitussuunnittelun ja -polun ympäristössä tarkoittaa yhtiön rahoituskelpoisuutta. Rahoituskelpoisuuden tunnistamiseksi olemme rakentaneet profilointimoottorin. Yhdellä silmäyksellä näet Granted Scoren ja hieman tarkemmalla tarkastelulla pääset tutustumaan yksittäisten rahoitusinstrumenttien soveltuvuuteen tässä hetkessä.

Viisaus suunnittelussa (Instrumenttien tutkiminen ja valinta)

Vanha sanonta kuuluu, että viisas ei ikinä joudu tilanteisiin, joista fiksu selviää. Näinpä suunnittelun tukena on hyvä hyödyntää kokemusta ja viisautta instrumenttivalinnassa, jotta myöhemmässä vaiheessa emme joudu selviytymään yllättävistä kiemuroista vaikkapa tukirahoitushankkeiden raportointivaiheessa. Viisautta on myös rakentaa rahoituspolkua tasapainoisesti omaa-, vierasta- ja tukipääomaa hyödyntäen.

Seuranta ajassa (Aikajana ja ilmoituskeskus)

Suunnitelmat itsessään jäävät usein vanhoiksi heti valmistuttuaan. Tästä syystä rahoituspolun ja -suunnittelun tulisi pyrkiä tilanteeseen, jossa jatkuvasti pyritään varmistamaan polun relevanttius. Siis varmistamaan, että valituissa rahoitusinstrumenteissa ei pääse tapahtumaan muutoksista johtuvia yllättäviä muutoksia, jotka murtavat valitun raiteen.
Pidetään siis verenkierto terveenä ja soljuvana myös laadukkaasti muotoillun rahoituspolun muodossa ja vältetään ikävät ja yllättävät negatiiviset yllätykset niiltä osin, kuin ne ovat vältettävissä.

Mitäpä jos kokeilisit GrantedAI PRO:ta maksutta?

Mikäli haluat GrantedAI PRO:n koekäyttöön, niin varaa koekäyttö TÄSTÄ »

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.