Pilotointilaina on Business Finlandin rahoitusinstrumentti, joka tarjoaa vieraan pääoman ehtoista vauhtia kehittämisprojektien pilotointivaiheeseen. Pilotointilainan ytimessä on halu tarjota vipuvartta projekteille, joissa kehitetään uusia tuotteita tai rakennetaan merkittävää kehitysaskelta olemassa oleviin. Mahdollista on hyödyntää lainaa prototyyppien rakentamiseen ja kehittämiseen, sekä implementoida tutkimus- ja kehittämisprojektien tuloksia yhdessä asiakkaiden kanssa. Myös demonstraatiohankkeet, joissa kehitettyjen kokonaisuuksien ratkaisua osoitetaan todellisessa kokoluokassa ja toimintaympäristössä, voivat olla projektin kohteena.

Keskeisimmät hyödyt Pilotointilainassa

A) Korko on matala
B) Laina ei vaadi vakuuksia
C) Projektin alkuvuodet voivat olla lyhennysvapaita
D) Takaisinmaksuaika voi olla verrattain pitkä
E) Pilotointiprojektin riskiä jaetaan rahoittajan kanssa, sillä epäonnistuessaan hankkeesta osa voidaan muuttaa avustusmuotoiseksi
F) Kokoluokka mahdollistaa jopa 50-100M€ projektit
G) Lainan kokonaisosuus voi olla 50% tai 70% projektin kokonaiskustannuksista

Millaisille yrityksille Pilotointilaina soveltuu?

Pilotointilainaa hakevalta yritykseltä odotetaan näyttöä kansainväliseen kasvuun tähtäävästä liiketoiminnasta Suomessa. Projekti-idea on oltava uutuusarvoinen ja sen on sisällettävä kehitys- ja pilotointivaiheen vientiratkaisua. Lisäksi hakijan on osoitettava riittävät henkilö- ja talousresurssit, jotta kokonaisprojektirahoitus on omarahoitusosuuden ja perusliiketoiminnan osalta täytettävissä.


Keskustellaan tarkemmin

Mikäli kyseinen rahoitusinstrumentti kiinnostaa tai synnyttää kysymyksiä, niin kehotan keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa mahdollisuuksistasi. Helpoiten tavoitat meidät joko lomakkeen kautta, tai perinteisin metodein soittamalla tai mailaamalla:

  • Jari Hakanen / jari.hakanen@grants.fi / 0400 555 033
  • Miikka Liimatainen / miikka.liimatainen@grants.fi / 040 508 5712
  • Reetu Tuominen / reetu.tuominen@grants.fi / 040 5555 190

Voit varata yhteisen keskusteluajankohdan lomakkeella TÄSTÄ »

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.