Polttoainetuki on tarkoitettu kompensoimaan vallitsevan maailmantilanteen vuoksi kohonneita polttoainekustannuksia. Polttoainetukea voivat hakea kuljetusyritykset (kuljetustuki) ja työkoneyritykset (polttoöljytuki). Lisäksi liiketoimintaa harjoittavat säätiöt ja yhdistykset voivat hakea tukea. Yritysten koolle ja yhtiömuodolle ei ole rajoitteita.

Polttoainetuki on haettavissa 1.11.2022-30.11.2022. Tuen suuruus on 5%. Sen minimikorvaus on 250€ ja enintään konsernitasoisesti laskettava 400 000€. Polttoainetuki ei ole de Minimis -ehtoista.

Kuljetusryritysten polttoainetuki

Keskeisimmät hyödyt ja ominaisuudet

A) Kompensoi 1.2.-30.4.2022 aikajaksolla syntyneitä polttoainekuluja
B) Yrityksellä 1.2.2022 voimassa ollut liikennelupa, taksilupa, taksiliikennelupa tai yritys on rekisteröitynyt kevyen tavaraliikenteen harjoittajaksi
C) Yrityksellä on ollut 1.2. hallinnassaan liikennekäytössä ollut ajoneuvo
D) Korvaa 5% tukikauden aikana ostetun ja kuljetustoimintaan käytetyn polttoaineen tai sähköenergian arvonlisäverottomasta kustannuksesta

Työkoneyritysten polttoöljytuki

Keskeisimmät hyödyt ja ominaisuudet

A) Kompensoi 1.2.-30.4.2022 aikajaksolla syntyneitä polttoöljykuluja
B) Yrityksellä 1.2.2022 käytössä kevyttä polttoöljyä käyttävä, ajettava tai siirrettävä työkone (käsikäyttöisiin ei tukea myönnetä)
C) Ei myönnetä polttoöljyn lämmityskäyttöön eikä työkoneiden käyttöön maatalouden alkutuotannossa, kalataloudessa tai vesiviljelyalan yritystoiminnassa
D) korvaa 5 % tukikauden aikana ostetun ja työkoneissa käytetyn polttoöljyn arvonlisäverottomat kustannukset


Keskustellaan tarkemmin

Mikäli kyseinen aihe kiinnostaa tai synnyttää kysymyksiä, niin kehotan keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa mahdollisuuksistasi. Helpoiten tavoitat meidät joko lomakkeen kautta, tai perinteisin metodein soittamalla tai mailaamalla:

  • Jari Hakanen / jari.hakanen@grants.fi / 0400 555 033
  • Miikka Liimatainen / miikka.liimatainen@grants.fi / 040 508 5712
  • Reetu Tuominen / reetu.tuominen@grants.fi / 040 5555 190

Voit varata yhteisen keskusteluajankohdan lomakkeella TÄSTÄ »

Lataa maksuton PK-yrityksen rahoitusopas

Millaista julkisrahoitusta ja tukea PK-yrityksen kehittämiseen on olemassa? Tiesitkö, että esimerkiksi palvelumuotoiluun on mahdollista saada julkista tukirahoitusta? Kevyen tutkimuksemme mukaan 88 % yrityksistä ei tätä tiedä.