Rahoitussuunnitelma kuvaa kasvuun ja kansainvälistymiseen pyrkivän yrityksen rahoitusmahdollisuudet ja -vaihtoehdot useille seuraaville vuosille aikataulutettuna. Suunnitelma on aina yrityskohtainen ja se kertoo selkeästi ne rahoitusvaihtoehdot, jotka tukevat parhaiten kyseisen yrityksen liiketoimintaa.

Miksi tehdä rahoitussuunnitelma?

Erilaiset suunnitelmat käsitetään monesti pöytälaatikkoon jäävinä puoliturhina papereina, joista konsultit käärivät itselleen elannon. Rahoitussuunnitelman merkitys on kuitenkin kriittinen kasvuun pyrkivälle kehittymishaluiselle yritykselle.

Julkisen rahoituksen kenttä on laaja ja erittäin pirstaleinen, joten sieltä on vaikea tunnistaa omalle yritykselle sopivimmat rahoitusvaihtoehdot. Lisäksi tiettyjen rahoitusvaihtoehtojen käyttäminen voi sulkea muita mahdollisuuksia pois tulevilta vuosilta.

Rahoituspolku on kasvun tukijalka

Hyvin suunniteltu rahoituspolku tarjoaa yritykselle optimaalisen rahoituskokonaisuuden tulevaisuuden kasvun rakentamiseen. Hyvä rahoitussuunnitelma antaa yrittäjälle selkeän ja ymmärrettävän kuvan sopivista rahoitusmahdollisuuksista kasvun eri vaiheisiin.

Rahoitussuunnitelmavaiheen tärkeimpiä osa alueita on suunnitella yrityksen rahoituspolku asiantuntijan kanssa pidemmälle aikavälille, ennen kuin alkaa hutkimaan hakemalla summan mutikassa eri rahoituksia.

Rahoitussuunnitelma Grantsilta

Grants on Suomen kokenein kasvurahoituskentän toimija. Yli tuhannen läpiviedyn rahoitushakemuksen kokemuksella tiedämme, että ensimmäisenä kannattaa lähteä liikkeelle rahoitussuunnitelman rakentamisesta. Panostamalla kasvu- ja kansainvälistymispolun rahoitussuunnitteluun heti yhteistyön alussa olemme onnistuneet säästämään rutkasti asiakkaidemme rahaa ja vaivaa. Rahoitussuunnitelmavaiheen jälkeen autamme luonnollisesti myös eri rahoitusten haku- ja raportointiprosesseissa.

Rahoitussuunitelmamme ovat olleet isona apuna esimerkiksi yritysten järjestäessä kehittämishankkeidensa kokonaisrahoitusta pankkien kanssa. Eräs myyjämme kertoi viimeisen viikon ajalta kolme esimerkkiä, jossa yhdessä pankki oli myöntänyt lainan sillä edellytyksellä, että yrittäjä tekee Grantsin kanssa rahoitussuunnitelman julkisen tukirahoituksen hyödyntämisestä. Kahdessa muussa tapauksessa puolestaan sijoittaja edellytti yritykseltä rahoitussuunitelmaa ennen sijoituksensa täytäntöönpanoa.

Kasvuyrittäjä – tartu toimeen

Rahoitussuunnitelma ei ole vain pakollinen paha, vaan äärimmäisen tärkeä kasvun mahdollistaja kehittymishaluiselle yritykselle. Mikäli yrityksesi tähtäin on korkealla, mutta rahoitussuunnitelma tekemättä, niin suosittelemme tarttumaan toimeen.

Varaa maksuton konsultaatio yrityksesi rahoitussuunnitelman rakentamisesta

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.