Sarjayrittäjä Aki Soudunsaari on luottanut usean eri yrityksensä tukirahoitusasiat Grantsin hoitoon. Akin vilpitön suositteluhalukkuus ja laajat verkostot ovat myös tuoneet uusia asiakkaita Grantsin kasvurahoituspalveluiden pariin. Hän toteaa Grantsin tarjoavan merkittävää apua julkisen rahoituksen suunnitteluun, hakemiseen ja saamiseen toimien samalla puolen pöytää yrittäjän kanssa. Seuraavaksi Aki avaa omaa taustaansa sekä sitä, miten tiet kohtasivat Grantsin kanssa.

Varmasti tunnetuimpia Akin yrityksistä on Naava, jonka perustaja ja entinen toimitusjohtaja hän on. Naava on alallaan maailman suurin yritys ja bisnes on skaalattu kolmelle eri mantereelle.

Omaa yrittäjän tarinaansa Aki avaa seuraavasti:

“Olen terveyden, kestävän kehityksen ja rakennetun ympäristön sarjayrittäjä. Aloitin yrittämisen vuonna 2007 yliopistossa opiskelujen ohessa. Siitä asti olen ollut mukana melkein kymmenessä eri firmassa ja uuden konseptin luomisessa. Näissä kaikissa ollaan lähdetty rakentamaan jotain uutta nollasta.”

Kasvuyrittäjyyden puolestapuhuja

Aki kertoo oman taustansa olevan kasvatustieteissä, eli hän on alunperin opettaja- ja rehtoritaustainen henkilö. Liiketoiminnasta ja kasvuyrittämisestä Aki on ollut kiinnostunut pitkään. Hän on tehnyt aiheesta sekä akateemista tutkimusta, opettanut bisnestä kauppakorkeassa että viimeiset kymmenen vuotta toteuttanut itse operatiivista liiketoimintaa.

“Kiteytetysti olen intohimoinen kasvuyrittäjyyden ja kasvun mindsetin puolestapuhuja. Olen lähestynyt kasvurittäjyyttä oman liiketoiminnan kautta, mentoroimalla ja auttamalla muita yrityksiä sekä auttanut rahastojen osalta kasvurityksiä. Voisi sanoa, että omaan 360-mindsetin kasvuritys- ja startup-maailmaan liittyen.”

Aki Soudunsaari


Kotimainen markkina kaipasi peluria avustamaan PK-yrityksiä julkisessa rahoituksessa

Aki kertoo olevansa yrittäjä, joka tykkää tehdä asioita itse. Hän on aina ollut itse mukana rahoitusten järjestelemisessä. Oli kyse sitten yksityisestä tai julkisesta rahoituksesta, niin Aki on hakenut yritykselleen omatoimisesti merkittävät määrät rahoitusta.

“Muutamia kymmeniä julkisen rahoituksen caseja olen tehnyt itse, eli kirjoittanut hakemuksia ja neuvotellut niitä eri tahojen kanssa. Esimerkiksi ELY:n ja Business Finlandin kanssa sekä aina ihan kansainvälisiin isoihin EU-hakemuksiin asti.”

Aki on siis nähnyt ja kokenut rahoitusmaailmaan yrittäjän näkökulmasta. Hän kertoo miettineensä jo pitkään, että kunpa markkinassa olisi peluri, joka osaisi hoitaa julkisen rahoituksen piirissä olevat rahoitusasiat hyvin PK-yritysten ja start-upien kanssa.

“Tiedän, että PK-yrityksillä jää tosi paljon resursseja ja rahoituksia saamatta, koska mahdollisuuksista ei tiedetä tarpeeksi eikä osata suunnitella omaa rahoituspolkua.”

Kotimaisille pk-yrityksille saatavilla olevat rahoitusinstrumentit ovat yrittäjän kannalta valitettavan piilossa oleva sillisalaatti. Vaikka kaikkien julkisten yritysrahoitusten tehtävänä on auttaa kotimaisia pk-yrityksiä kasvussa, liiketoiminnan kehittämisessä ja kansainvälistymisessä, niin rahoitusmahdollisuudet ovat silti piilossa ja löytyvät vain niille, jotka osaavat oikeasti kaivaa tietoa.

Tilaa uutiskirje:

Liity 10 000+ uutiskirjeen tilaajan listalle ja pysyt tietoisena rahoituskentän kuumimmista uutisista!


Kaivattu rahoitusmarkkinan peluri löytyi Grants Fundingista

Kun Aki törmäsi Grantsiin, niin hän kertoo jo heti ensimmäisen kahden minuutin keskustelun jälkeen ymmärtäneensä, että tässä on se hänen etsimänsä peluri kotimaiseen rahoituskenttään.

“Grantsilaiset osaavat ja ymmärtävät meidän rahoituskentän ja pystyvät aidosti auttamaan tukea tarvitsevia yrityksiä. Mun mielestä Grants on rakentanut kasvurahoituspalveluiden ympärille tosi siistin asiakaslähtöisen palvelukokonaisuuden.”

Aki kertoo tuoneensa usean oman portfoliofirmansa Grantsin palvelujen pariin ja myös suositelleensa Grantsin palveluita todella monelle yrittäjälle.

“Yrittäjän näkökulmasta yhteistyö Grantsin kanssa on tavallaan kuin sulla olisi firmassa työntekijä, joka on kasvurahoituspuolen asiantuntija ja pystyy ottamaan yrityksen tukirahoituspuolen hoitamisen koppina omalle työlistalleen.”


Grantsin palvelu säästää yrittäjän aikaa ja harmaita hiuksia

Arjen yhteistyön helppoudesta Grantsin kanssa Aki mainitsee, että kun hän kertoo  yritystensä tarpeista ja kuvailee mitä liiketoiminnan eri osa-alueilla tapahtuu, niin Grantsilla pystytään heti näkemään, että minkälaisia rahoitusmahdollisuuksia juuri näihin tarpeisiin voidaan hyödyntää.

“Voin laittaa Grantsille kolmella ranskalaisella viivalla tarpeet, mitä me haluttaisiin tehdä. Sitten kysyn, että mikä rahoitusinstrumentti näihin tarpeisiin sopisi milläkin aikataululla ja ehdoilla. Parissa päivässä saan Grantsilta vastauksen ja valmiin suunnitelman rahoitusvaihtoehdoista, joita mun luettelemiin tarpeeseen voidaan hyödyntää. Sitten käydään hieman tarkemmin eri vaihtoehtoja läpi ja noin viikon päästä asia on jo selvä sekä rahoitussuunnitelma valmiina.“

Aki toteaakin selkeiden prosessien ja toimintamallien olevan Grantsin vahvuus rahoituspuolella. Ikinä ei mene montaa yötä, ennen kuin seuraava askel on jo otettu. Kun tätä vertaa siihen, että  yrittäjä itse miettisi ja googlettaisi rahoitusmahdollisuuksia, ajansäästö on huomattava. Lisäksi omatoimisella tutkimisella joku tärkeä ehto voisi aina jäädä huomaamatta,  joka poissulkee mahdollisuuden hyödyntää jotain rahoitusta.


“Kyllä Grantsin palvelu säästää paljon yrittäjän aikaa ja harmaita hiuksia. Grants on asiantuntijataho, joka pystyy tosi tehokkaalla yrittäjän ajankäytöllä hoitamaan mun firmojen rahoitusasiat kuntoon ja siksi se on todella tärkeä tuki.”


PK-yritysten tulisi hyödyntää rahoitusmahdollisuuksia nykyistä paremmin

Aki toteaa suosittelevansa Grantsin palveluita etenkin kasvuhaluisille nuorille yrityksille, jotka tarvitsevat rahoitusta eri kehittämistomintoihin. Hänen mielestään PK-yritysten tulisi miettiä rahoitusasioita enemmän, vaikkei tavoitteissa olisikaan maksimikasvu tai välitön kansainvälistyminen. “Olisi tärkeää miettiä, että miten saadaan tukea liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen.”

Lopuksi Aki toteaa että, Grantsin Granted AI -kasvurahoitustietokanta tuo yrittäjälle ison edun, koska sen avulla pysyy ajan tasalla eri rahoitusmahdollisuuksista. Lisäksi sovellukseen voi suunnitella roadmappia, että mitä rahoitusta on järkevää missäkin vaiheessa hakea ja hyödyntää.  “Kun kaikki tämä on vielä visualisoituna ja hyvin kerrottuna, niin se tuo yrittäjän näkökulmasta tukirahoitusviidakkoon selkeyttä ja mielenrauhaa.”


Haluatko lisätietoa yrityksenne tukirahoitusmahdollisuuksista? Varaa maksuton asiantuntijakonsultointi.

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.