Jyväskylän Yritystehdas on hyödyntänyt GrantedAI Advanced -palvelua jo pitkään asiakkaidensa rahoitusneuvonnan tukena. Palvelun avulla Yritystehtaan valmentajat tunnistavat alkuvaiheen asiakasyritystensä tukirahoitusmahdollisuuksia ja hahmottelevat niiden rahoituspolkua. Seuraavaksi Yritystehtaan toimitusjohtaja ja valmentaja Marko Sorri avaa Grantsin kanssa useamman vuoden jatkunutta yhteistyötä.

Yritystehtaan missiona on luoda Jyväskylään kaupallisesti kannattavia yrityksiä

Jyväskylän Yritystehdas Oy on Jyväskylän Yliopiston, Jyväskylän Kaupungin ja Jyväskylän Ammattikorkeakoulun omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Yritystehdas auttaa varhaisen vaiheen yrityksiä sekä liikeidean omistajia jalostamaan omia suunnitelmiaan ja tukee niiden toteuttamisessa.

Yritystehtaan tärkein missio on synnyttää Jyväskylään kaupallisesti kannattavia yrityksiä, jotka muuttavat ihmisten elämää parempaan suuntaan. “Oli se sitten tasa-arvoa tai vaikka energiatehokkuutta, niin toivomme meidän prosesseissa olevilta yrityksiltä positiivista vaikuttavuutta yhteiskuntaan”, Sorri kertoo.

Hautomotoiminta ja yrittäjävalmennus ovat Yritystehtaan ydintoimintaa

Jyväskylän Yritystehtaalla on palveluita sekä yrityksen perustamista vasta suunnitteleville että jo perustetuille startupeille. Yritystehtaan ohjelmassa aloittaa vuosittain 12 uutta startup-yritystä, jotka voivat olla valmennuksessa maksimissaan kaksi vuotta.

Yliopisto- ja AMK-rajapinnassa toteutettavassa yrittäjävalmennuksessa on lisäksi vuosittain mukana parisenkymmentä henkilöä. “Yrittäjävalmennuksemme ovat vuoden mittaisia valmennuksia, joiden osallistujista osa voi myöhemmin kriteerien täyttyessä siirtyä muiden palveluidemme piiriin”, Marko Sorri täsmentää.

Näiden ydinpalvelujensa lisäksi Jyväskylän Yritystehdas järjestää vuosittain puolisen tusinaa Ideasta Yritykseksi -kurssia sekä monenlaisia tapahtumia.


GrantedAI Advanced -työkalulla tunnistetaan asiakasyritysten rahoitusvaihtoehtoja ja suunnitellaan rahoituspolkua

Marko Sorri kertoo seuranneensa Grantsin toimintaa sekä palvelujen kehittymistä tiiviisti heti alusta lähtien. Hän toteaa ilahtuneensa, kun Grants kehitti GrantedAI-työkalun, jonka hyödyt selkenivät Sorrille Aki Pohjolan kanssa käytyjen keskustelujen kautta hyvin varhaisessa vaiheessa.

”Yritykset pohtivat jo alkuvaiheessa erilaisia rahoitusintrumentteja ja hakevat apua siihen, miten voidaan tunnistaa sopivia rahoitusvaihtoehtoja sekä saada niihin positiivisia päätöksiä. Näiden tunnistamiseen sekä rahoituspolun suunnitteluun GrantedAI on erittäin hyvä työkalu ja yrittäjän kumppani yhdessä Grantsin rahoitushakupalveluiden kanssa. Kun kyseessä on vielä jyväskyläläinen yritys, niin on ollut ilo tehdä yhteistyötä.”

Marko Sorri

Sorri kertoo Yritystehtaan päätyneen digitaalisen GrantedAI Advanced -tuotteen käyttöön, jotta he voisivat tehostaa palvelunsa parissa olevien alkuvaiheen yritysten rahoitusprosesseja. “Samalla halusimme altistaa startup-yritysten avainhenkilöitä näkemään ja arvioimaan rahoitusvaihtoehtoja, joita julkiselta puolelta on mahdollista hyödyntää”, Marko Sorri lisää.

GrantedAI-Advanced toimii Yrityskeskuksen valmentajien päivittäisenä työkaluna

Yritystehdas käyttää GrantedAI Advancedia sekä hautomoyritystensä että myös valmennuksissaan olevien yrittäjien kanssa heidän rahoitusmahdollisuuksien avaamiseen.

“Meidän valmentajillamme on käyttöoikeudet GrantedAI Advanced -työkaluun. Valmentajat aktivoivat ja luovat GrantedAI-yritysprofiilin yhdessä asiakkaan kanssa ja analysoivat sekä ajankohtaisia että tulevia rahoitusmahdollisuuksia. Jotkut luovat samalla asiakasyritykselle rahoituspolkua sekä pohtivat myös tulevia vaihtoehtoja. Profiilia muokkaamalla voi miettiä minkälaiseksi yritystoiminta muokkautuu lähitulevaisuudessa ja mitä rahoitusvaihtoehtoja silloin voisi hyödyntää

GrantedAI:n kautta Yritystehdas siis tunnistaa rahoitusmahdollisuuksia  yhdessä asiakasyrityksen kanssa, identifioi mahdollisia rahoitusinstrumentteja sekä rakentaa rahoitussuunnitelmia.


Työkalu tunnistaa rahoitusmahdollisuudet ja rahoitushakupalvelu auttaa hakemusprosessissa

Yhteistyö Yritystehtaan ja Grantsin kanssa on kestänyt jo useita vuosia. Siihen on kaksi tärkeää ydinsyytä:

”GrantedAI-työkalu auttaa tosi paljon meidän päivittäisessä työssä, kun autamme varhaisen vaiheen yrityksiä rahoitusasioissa. Toinen tärkeä syy on se, että Grants auttaa myös konkreettisesti, mikäli asiakas tarvitsee apua itse hakemusprosessin kanssa. Me ei tehdä itse asiakkaan puolesta hakemuksia. Vuosien aikana olemme nähneet, miten tehokkaasti Grantsin prosessi tukee meidän asiakasyrityksiä hakemuksista aina raportointiin ja maksatuksiin asti.”

GrantedAI-työkalu auttaa siis Jyväskylän Yritystehtaan valmentajia heidän työssään asiakkaiden rahoitusmahdollisuuksien tunnistamisessa ja Grantsin rahoitushakupalvelu tarjoaa asiakasyrityksille apua rahoitushakemusprosesseissa.

Grants tuo kasvuyrittäjän arkeen helpotusta

Marko Sorri arvioi, että Grantsin palveluista hyötyvät erityisesti sellaiset yritykset, joilla on kasvusuunnitelmia liiketoiminnalleen ja halu sekä kyky hyödyntää erilaisia rahoitusvaihtoehtoja niiden saavuttamiseen.

“Rahoitusinstrumentteja, joiden ehdot ja hakuajat muuttuvat aktiivisesti on niin paljon, että siihen viidakkoon eksyy helposti. GrantedAI-työkalu tuo kasvuyrittäjille helpotusta ajankohtaisten rahoitusmahdollisuuksien tunnistamiseen.”

Marko Sorri

Lopuksi Sorri toteaa, että sellaisten yritysten kannattaa erityisesti olla Grantsiin yhteyksissä, joilla on kehitysprojektia tuloillaan esimerkiksi liiketoiminnan kehittämiseen, tuotteen jatkojalostukseen, markkinaymmärryksen lisäämiseen, tiimin kasvuun tai ulkopuolisten palveluiden hyödyntämiseen liittyen.

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.