Halusimme kumppanin, jonka avulla hakemukset saadaan kerralla maaliin

Asiakas:

Forest Pharmacy Oy

moiforest.com

Forest Pharmacy Oy on luonnonkosmetiikan tuotteita valmistava helsinkiläinen startup-yritys. Tuotteissaan Forest Pharmacy käyttää Tampereen ja Helsingin yliopistoissa kehitettyä innovatiivista Reconnecting Nature -mikrobiuutetta. Metsäpölyksikin kutsuttu mikrobiuute vahvistaa tutkitusti ihmisen immuunijärjestelmää ja koko kehon mikrobiomeja.

Innovaation taustalla on länsimaissa yleistyneet autoimmuunisairaudet. Sairauksien lisääntymisen syyksi nähdään ihmisten luontoyhteyden katoaminen kaupungistumisen seurauksena. Forest Pharmacyn iholla käytettävien tuotteiden avulla on mahdollista saada sama metsäkylpy kuin luonnossa käydessä ja täten ennaltaehkäistä sairauksia, kuten allergioita, astmaa ja keliakiaa.

Forest Pharmacyn toiminnasta korostuu luonnonläheisyys ja vastuullisuus. Yrityksen tavaramerkin Moi Forestin kaikki tuotteet on valmistettu Suomessa, ne ovat vegaaneja ja niiden testaamiseen ei ole käytetty eläimiä. Hiilijalanjälki on hyvitetty tupla-kompensaation avulla ja tuotteille on myönnetty myös Cosmos Organic -sertifikaatti. Luonnonläheisyydestä kertoo se, että Moi Forestin tuotteissa käytetään innovatiivista kartonkituubia, mikä vähentää pakkauksen muovimäärää yli 70 prosenttia.

Rahoitussuunnitelmasta rahoitushakuihin

Grantsin apuun päädyttiin Forest Pharmacyn kohdalla tehokkaan uutiskirjeen ja samaistuttavien asiakastarinoiden johdosta. Yhteistyö alkoi rahoitussuunnitelman teolla, jonka jälkeen päädyttiin hakemaan ELY-keskuksen kehittämisavusta ja Business Finlandin Tempo-rahoitusta.

”Rahoitussuunnitelma on ollut erittäin avaava heti alusta alkaen ja tästä johtuen oli helppoa sitoutua pitkäaikaiseen yhteistyöhön. Halusimme kumppanin, jonka avulla hakemukset saadaan kerralla maaliin”, aloittaa Forest Pharmacyn perustaja Karita Sainio. 

Tukea tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen

Tukirahoituksen haku aloitettiin, koska tukea tarvittiin Moi Forestin tuotteiden kehitykseen ja kansainvälistymiseen Japanin markkinoita silmällä pitäen. Forest Pharmacy saikin Grantsin avulla nopeasti positiiviset rahoituspäätökset ELY-keskuksen kehittämisavustukseen ja Business Finlandin Tempo-rahoitukseen.

”Meillä on paljon tuotekehitystä ja kallista tuotantoa. Tarvitsimme voimaa näihin asioihin, joten ELY-keskuksen kehittämistuki oli oikea valinta meille. Olemme suuntaamassa myös Japanin markkinoille, jolloin Tempo auttaa meitä kansainvälistymisen aloittamisessa”, jatkaa Sainio.

Kannattava investointi yhdistettynä laadukkaisiin hakemuksiin

Asiakkaidemme suusta kuulemme useasti tukirahoituksen hakemisen ja siihen liittyvien dokumenttien täyttämisen olevan raskasta oman liiketoiminnan ohjaamisen ohessa. Grantsin toiminta saikin taas kiitosta nopeudesta, hankemäärittelystä ja laadukkaasta raportoinnista.

”Esititte meidän ajatukset siten, että niistä saatiin uskottava kokonaisuus tuen myöntäjille. Hakemukset oli koostettu laadukkaasti niin, että ne pystyi lähettämään lähes sellaisenaan eteenpäin ja näin säästimme todella paljon aikaa ja vaivaa. Teidän palvelu on nopea väylä rahoituksiin ja investointina sellainen, mikä kannattaa ehdottomasti tehdä”, lopettaa Sainio.


AsiakaskokemuksiaBlogiRahoitusoppaatYhteystiedot

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.