Kattohuoltoihin erikoistunut LA Kattohuolto hyödynsi Grantsin rahoituskonsultointia. Onnistuneen projektin tuloksena LA Kattohuollolle myönnettiin merkittävä kansainvälistymisrahoitus.

Asiakas:

LA Kattohuolto Oy
www.la-kattohuolto.fi

LA Kattohuolto Oy sai Grantsin konsultin avulla rahoituksen, jonka turvin avataan ovi kansainväliseen kasvuun. Haastattelimme yhtiön toimitusjohtaja Jukka Vasalampea ja kyselimme hänen kokemuksiaan yhteistyöstä.

”Kaikki alkaa tietty siitä, että meillä on firman kehitykselle määritetty tavoitteet ja aikataulu. Jotta nuo tavoitteet saavutetaan, nähtiin ajankohtaiseksi vetää vähän tiukempi kehitysvaihe ja hankkeistaa se”, Vasalampi kertaa projektin taustaa. ”Hankkeen kokoluokka oli sellainen, että oli tärkeä selvittää, saataisiinko ulkopuolista rahoitusta tarpeeksi, jotta homma saataisiin vietyä maaliin.”

Grantsin rahoituskonsultti Teija Metso tuli projektiin heti alkuvaiheessa. ”Aika varhaisessa vaiheessa oltiin ensimmäisen kerran yhteydessä Teijan kanssa. Hänen kanssaan soiteltiin ensin ja käytiin alustavasti ideaa läpi. Kun Teija antoi ajatukselle vihreää valoa, lähdettiin tekemään tarkempi kartoitus”, Vasalampi jatkaa.

”Kartoituksen aikana selvitettiin, mistä ja millaista rahoitusta hankkeelle voisi hakea ja miten homma etenisi käytännössä. Saimme nopeasti varmuuden, että hankkeen kanssa kannattaisi edetä ja että eteenpäin päästäisiin nopeasti, mikä oli meille tärkeää. Sen jälkeen siirryttiinkin tekemään varsinaista hankehakemusta.”

Projektin aikana Grants auttoi:

  • määrittelemään hankkeen kokonaisuuden
  • muotoilemaan valmiin hankesuunnitelman yrityksen ideasta
  • hoitamaan hakemusbyrokratian ja vastaamaan lisäselvityspyyntöihin.

Kokonaisuudessaan aikaa ehti vierähtää kartoituspalaverista hankkeen jättöön noin kaksi viikkoa. Nopea aikataulu oli keskeisen tärkeää, jotta LA Kattohuolto pääsi eteenpäin kehitystyössään.

”Yhteistyö Teijan ja Grantsin kanssa toimi upeasti! Oli positiivinen yllätys, miten hyvin Teija ymmärsi meidän liiketoimintaamme ja osasi viestiä sen rahoittajalle. Kaiken kaikkiaan on pakko antaa Teijalle pisteet siitä, että hoiti koko homman viimeisen päälle! Ja kaikki toimi nopeasti; meillä oli aika tiukka aikataulu, jolla haluttiin saada tulosta”, Vasalampi jatkaa tyytyväisenä.

”Ei tuo hakemusten täyttäminen ole meidän ydinosaamista – me ollaan hyviä tekemään kattohuoltoja. Koska hanke oli meille tärkeä, nähtiin hyvänä ottaa ulkopuolinen asiantuntija avuksi. Sitä kautta oli todennäköisempää saada hankkeelle haluttu lopputulos”, Vasalampi summaa.

Hankitun rahoituksen turvin LA Kattohuolto Oy valmistelee liiketoimintansa laajentamista kansainväliseksi.

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.