Tässä on noin kymmenen faktaa/kokemusta niille yrityksille ja yrittäjille, jotka eivät tiedä mitä julkisia tukia tai lainoja käyttää ja mitä ne vaativat.

1. Yritykset kasvavat hitaammin ja jopa kippaavat, koska rahoituksesta ei pidetä huolta. Grantsin missio on ratkaista tämä ongelma.

2. Julkiset tuet ja lainat on tarkoitettu vauhdittamaan kasvua ja siten buustaamaan kansantaloutta. Niitä ei ole tarkoitettu vaikeassa tilanteessa olevien yritysten pelastamiseen. Hyville, koville ja huipuille yrityksille suunnattuja siis.

3. Lainaa ja tukia saa useasta paikasta: Business Finland, Ely-keskukset, Finnvera, EU:n rahoitusohjelmat, ELY-keskusten maaseuturahasto, kuntien ja kaupunkien yritystuet seka työsuojelurahasto.

4. Erilaisia tukia ja lainoja on paljon. Ne muuttuvat koko ajan, uusia syntyy ja vanhoja kuolee, rahat loppuu tai rahaa saadaan lisää.

5. Tuet ja lainat sulkevat toisiaan pois, joten on tarkeaa hakea juuri oman yrityksen kasvupolulle sopivat instrumentit oikeassa järjestyksessä. Rahoitussuunnitelman tekeminen pitaisi lailla saataa pakolliseksi kaikille kasvuyrityksille. (Sisältyy Grantsin Rahoishakuun )

6. Iso osa Suomen sisällä jaettavista tuista on ns. De minimis-tukia. Näitä tukia saa 3 vuoden aikana maksimissaan 200 000 eurolla. Hyvän yrityksen tulisi pyrkiä pitämään de minimis -kiintiö koko ajan kireällä kasvun maksimoiseksi.

7. Julkisia tukia on huomattavasti enemman käytossä, jos tukien ohessa on oma pääomää käytettävissä kehitykseen, johon tuki kohdistuu.

8. Yrityksen oman pääoman tulee olla plussalla ja luottokelpoisuuden hyvä (Rating alfa minimissään A)

9. Tukia myönnetään kehityshankkeisiin. Monesti kovalla kasvuyrityksella on näitä hankkeita menossa tai tulossa, vaikka yrityksessä ei niita hankkeiksi kutsuttaisikaan. Jotain uusia juttuja siis, eikä vain vanhan optimointia.

10. Kansainvalisille markkinoille tähtäävät toimet saavat enemmän tukia kuin vain kotimarkkinaan sidotut.

+yritys polttaa rahaa joka päivä, kun rahoitukset ovat retuperällä.

Opi julkisesta rahoituksesta blogistamme ja oppaistamme tai optimoi julkinen rahoitus tulevina vuosina ulkoistamalla koko homma.

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.