Uudella tuella yrityksiä kannustetaan parantamaan järjestelmien tietotturvaa ja kehittämään tietoturvaosaamista organisaation sisällä. Kehittämisellä pyritään nostamaan yhteiskunnan kriittisiä sektoreita palvelevien tahojen kykyä suojautua. Valtioneuvosto on antanut asetuksen tietoturvan kehittämisen tuesta 13.10.2022 ja se tulee voimaan joulukuun alussa 1.12.2022.

Tietoturvaseteli on suunnattu erityisesti yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten toimialojen yrityksille, tai näitä palveleville tahoille. Seteliä voidaan hyödyntää järjestelmien arviointi- ja tarkastustyöhön, henkilöstön kouluttamiseen ja yleiseen osaamisen kehittämiseen.

Kahta kokoluokkaa

A) Pienempi tietoturvaseteli on suuruudeltaan 15 000€ yritystä kohden ja sen tukiprosentti on 100%.
B) Suurempi puolestaan on arvoltaan enintään 100 000€ ja se on tarkoitettu uhkamallinnuksiin, hyökkäyksenestotestauksiin sekä näihin perustuviin parannustoimenpiteisiin. Suuremman tietoturvasetelin tukiprosentti on 70%, joten omavastuuosuudeksi jää 30%.


Keskustellaan tarkemmin

Mikäli kyseinen aihe kiinnostaa tai synnyttää kysymyksiä, niin kehotan keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa mahdollisuuksistasi. Helpoiten tavoitat meidät joko lomakkeen kautta, tai perinteisin metodein soittamalla tai mailaamalla:

  • Jari Hakanen / jari.hakanen@grants.fi / 0400 555 033
  • Miikka Liimatainen / miikka.liimatainen@grants.fi / 040 508 5712
  • Reetu Tuominen / reetu.tuominen@grants.fi / 040 5555 190

Voit varata yhteisen keskusteluajankohdan lomakkeella TÄSTÄ »

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.