Mikä on Grants, mitä oikein teemme ja kuka hyötyy palveluistamme? Vastaamme tässä tekstissä muun muassa näihin meitä ja palvelujamme koskeviin kysymyksiin.

Mikä ihmeen Grants?

Grants on perustettu vuonna 2019, mutta palvelumme on saanut alkunsa jo kymmenisen vuotta sitten. Olemme kasvurahoitushakujen asiantuntija, ja tarkoituksenamme on toimia yritysten apuna rahoitusviidakossa – sekä sopivan rahoituksen etsimisessä ja hakemisessa että hankkeiden suunnittelemisessa ja raportoimisessa. Vuosien saatossa olemme auttaneet jo satoja asiakkaita.

Työllistämme tällä hetkellä 11 asiantuntijaa, ja Jyväskylässä sijaitsevan tukikohtamme lisäksi meillä on toimipisteet myös Turussa ja Helsingissä. Palvelemme asiakkaita näppärästi etänä missä vain.

Mitä on kasvurahoitus?

Kasvurahoituksella tarkoitetaan yleisesti kasvuun tähtäävien yritysten rahoitusta. Kasvurahoitus pyrkii vastaamaan kasvavan yrityksen rahoituksellisiin haasteisiin ja järjestelemään eri pääomalajit sopivaksi kokonaisuudeksi suhteessa kasvuponnistukseen. Useimmiten Grantsin projektit liittyvät merkittävään kotimaiseen investointikokonaisuuteen tai kansainvälisen kasvun hakemiseen.

Grantsin apu kohdistuu kasvurahoituskokonaisuuksien vipuelementteihin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että keskitymme erityisesti tukimuotoiseen rahoitukseen sekä vieraan pääoman järjestelyihin.

Missä kaikessa autatte?

Kartoitamme yrityksenne rahoitustarpeet, rakennamme niiden pohjalta teille oman rahoituspolun, muotoilemme instrumentteihin soveltuvat hankkeet sekä laadimme hankedokumentit ja rahoitushakemuksen.

Hoidamme hankkeen dokumentoinnin ja loppuraportoinnin sekä rahoitushakuun liittyvän byrokratian, ja olemme tukenanne rahoittajatahon ja yrityksenne välisessä viestinnässä.

Lisäksi autamme esimerkiksi liiketoiminnan kokonaisvaltaisessa suunnittelemisessa, oman pääoman järjestämiseen liittyvissä perustoimenpiteissä, uuden yrityksen perustamiseen liittyvissä huomioitavissa seikoissa sekä muissa rahoituksen kannalta merkityksellisissä asioissa.

Miten prosessi etenee?

Yhteinen tiemme alkaa aloituspalaverilla, jossa kartoitamme yrityksenne tilanteen. Tämän jälkeen asiantuntijamme selvittävät yrityksellenne sopivat rahoitusvaihtoehdot sekä alkavat luonnostella hankesuunnitelmaa keskustelujemme pohjalta. Lopputuloksena tästä on noin viikon kuluttua valmis rahoitussuunnitelma, jossa on kuvattu juuri teidän yrityksellenne soveltuva rahoituspolku. Esittelemme suosituksemme siitä, mitä rahoitusta, missä vaiheessa ja missä järjestyksessä teidän yrityksellenne kannattaa hakea.

Rahoitussuunnitelma käydään yhdessä läpi erillisessä palaverissa, jonka jälkeen sovimme yhdessä etenemisestä. Jos lähdemme laatimaan rahoitushakemusta saman tien, se on valmis viimeistään kahden viikon kuluttua.

Käymme laatimamme rahoitushakemuksen vielä yhdessä läpi, ja hyväksyttyänne sen se on valmis lähetettäväksi. Rahoitushakemusten käsittelyaika riippuu pitkälti rahoittajatahosta sekä rahoitusinstrumentista; se vaihtelee yleensä muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Opastamme teitä myös hankkeen aikaisen kirjanpidon ja muun seurannan järjestämisessä.

Emme hylkää teitä rahoituspäätöksen jälkeenkään, vaan olemme tukenanne koko hankkeen ajan. Hankkeen päätteeksi huolehdimme vielä loppuraportin kirjoittamisesta.

Viimeistään sitten onkin taas aika miettiä yhdessä seuraavaa askelta rahoituspolullanne.

Mitä tämä lysti maksaa?

Laskutamme maltillisen korvauksen rahoituskartoituksesta, rahoituspolun rakentamisesta ja rahoitushakemusten tekemisestä. Lisäksi läpimenneistä hakemuksista lunastamme pienen prosenttimääräisen provision.

  • Rahoitussuunnitelma ja rahoituspolun rakentaminen = kiinteä korvaus
  • Hakemuskokonaisuuden tekeminen = kiinteä korvaus
  • Läpimennyt hakemus = provisio

Eikö tämän voisi tehdä aivan hyvin itse?

Rahoituksen hakeminen ei ole mitään rakettitiedettä. Sen voi hoitaa myös itse, ja monet yritykset näin tekevätkin. Kannattaa kuitenkin huomata, että tukiviidakossa navigoiminen vaatii aikaa ja paneutumista. Useat eri organisaatiot tarjoavat laina- ja tukirahoitusta, joiden sisällöt ja ehdot voivat poiketa toisistaan paljonkin.

Palvelumme säästää aikaa, rahaa ja henkilöresursseja, kun rahoitushakuihin erikoistuneet asiantuntijamme hoitavat selvitys-, suunnittelu- ja kirjoitustyön yrityksenne puolesta sekä laativat hakemukset niin, että ne varmasti täyttävät rahoittajan vaatimukset. Kuljemme rinnallanne koko hankkeen ajan, ja huolehdimme myös loppuraportoinnista.

Asiakkaamme ovat kiitelleet muun muassa palvelumme helppoutta ja nopeutta sekä sitä, miten sen myötä jää aikaa keskittyä olennaiseen. Voit lukea asiakkaidemme kokemuksista tarkemmin täältä.

Minkä tyyppisille yrityksille palvelu sopii?

Palvelustamme hyötyvät sekä yritykset, jotka ovat jo hakeneet jotain tukea aiemmin itse, että sellaiset, jotka harkitsevat hakemista ensimmäistä kertaa. Asiakaskuntamme on varsin moninainen: yritysten koot vaihtelevat pienistä pk-yrityksistä vähän isompiin kansainvälisiin yrityksiin ja toimialat taas esimerkiksi elintarvikealasta tietotekniikkaan. Palvelumme sopii siis todella monenlaisille yrityksille!

Entä jos rahoitushakemus ei mene läpi?

Keskimäärin 94 prosenttia asiakkaistamme saa myönteisen päätöksen, mutta ei huolta, vaikka yrityksenne kuuluisikin siihen jäljelle jäävään kuuteen prosenttiin. Kielteisen rahoituspäätöksen kohdalla lähdemme suunnittelemaan yhdessä jotakin toista polkua. Kokonaisvaltaiseen palveluumme kuuluu asiakkaasta huolehtiminen pitkin matkaa.

Seuraavassa osassa käsittelemme julkiseen tukirahoitukseen liittyviä kysymyksiä. Voit tutustua myös muihin blogiteksteihimme ja materiaaleihimme, ja rahoituspalvelustamme voit lukea lisää täältä.

Mikäli haluat keskustella tukirahoituksesta asiantuntijamme kanssa, varaa maksuton keskustelutuokio TÄSTÄ »

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.