Kansainväliseen kasvuun rahoitusta
Business Finlandin tutkimus- kehitys- ja innovaatiorahoituksen tarkoituksena on nopeuttaa tuotekehitystä, uudistaa tai kehittää kokonaan uusia tuotteita, palveluita, tuotantomenetelmiä tai liiketoimintamalleja. Rahoitusta myönnetään merkittävää kansainvälistä kasvua tavoitteleville pk- ja midcap-yrityksille.
Yleisesti rahoituskokonaisuus voidaan jakaa tuki- ja lainamuotoiseen rahoitukseen. Karkeana jakoperusteena voidaan pitää projektin lopputulosta, mikäli projektissa toteutetaan tuotekehityksen alaisia toimia, on projekti lainamuotoinen. Jos taas projekti on puhtaasti tutkimus ja/tai innovaatiotoiminnan kehittämisen projekti, on projekti mahdollista saada tukimuotoisena.
Tukiprosentti 50% pk-yritykselle
Business Finland myöntää pk-yritysten tutkimusprojekteihin enintään 50 % avustusta projektin hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Midcap-yrityksille avustus on korkeintaan 40 % projektin hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Avustus maksetaan jälkikäteen toteutuneiden kustannusten perusteella.
Pk-yrityksen määritelmä: Alle 250 työntekijää, liikevaihto enintään 50 miljoonaa euroa tai taseen loppusumma enintään 43 miljoonaa euroa) tai midcap-yritys (konsernitason liikevaihto enintään 300 miljoonaa euroa).
Avustusta voidaan myöntää tutkimustyöhön, jolla pyritään vähintään toimialalle uuden tiedon hankkimiseen ja jolla luodaan valmiuksia myöhemmälle kehittämistyölle, mutta jonka tuloksena ei vielä synny valmista tuotetta tai palvelua. Mikäli projektissa syntyy tietoa, joka on uutta vain yritykselle, niin kyse ei ole teollisesta tutkimuksesta, tällöin rahoitus EI voi olla avustusta eli lainarahoitus saattaa sopia. T&K-lainasta lisätietoa tästä. Jos taas olette kehittämässä innovaatiotoimintaanne ja esim. IPR-asioita, niin tutustu Business Finlandin INTO-rahoitukseen tästä.
Keskustele asiantuntijamme kanssa. Varaa maksuton konsultointi TÄSTÄ »
Technology Readiness Level – TRL
Tutkimusrahoituksen oikeaa vaihetta on hyvä tarkastella Technology Readiness Levelin (TRL) kautta. TRL-asteikkoa käytetään hyvin paljon myös Euroopan komission Horizon-rahoitusten tarkastelussa. Alla Technology Readiness Level, listauksessa lihavoituna vaiheet, joita tukimuotoinen tutkimusrahoitus koskee eli vaiheita 2-4.
- TRL 1 – basic principles observed
- TRL 2 – technology concept formulated
- TRL 3 – experimental proof of concept
- TRL 4 – technology validated in lab
- TRL 5 – technology validated in relevant environment (industrially relevant environment in the case of key enabling technologies)
- TRL 6 – technology demonstrated in relevant environment (industrially relevant environment in the case of key enabling technologies)
- TRL 7 – system prototype demonstration in operational environment
- TRL 8 – system complete and qualified
- TRL 9 – actual system proven in operational environment (competitive manufacturing in the case of key enabling technologies; or in space)
(lähde: HORIZON 2020 – WORK PROGRAMME 2014-2015 General Annexes)