Talent Explorer -rahoituspalvelu on yksi Business Finlandin Explorer-tuoteperheen jäsenistä. Explorer-tuotteet on tarkoitettu yrityksille, jotka etsivät tuotteelleen, palvelulleen tai liiketoimintamallilleen uusia markkinoita ulkomailta. Kaikkien Explorer-tuotteiden yhdistävä tavoite on, että ne edesauttavat kansainvälistymistahtoisten yritysten kansainvälistymiseen liittyvien valmiuksien kehittymistä. Muita tuoteperheen jäseniä ovat asiantuntijapalveluiden ostamiseen tarkoitettu Market Explorer sekä yritysryhmän messuosallistumisiin tarkoitettu Exhibition Explorer.

Talent Explorer -rahoitus on rekrytoitavan henkilön palkkakustannuksiin tarkoitettu tuki. Yritys voi olla kansainvälistymisen alkuvaiheessa tai toimia jo vientimarkkinoilla. Yrityksellä tulee olla innovatiivinen tuote- tai palveluidea tai liiketoimintamalli, jonka viemisessä uusille kansainvälisille markkinoille se tarvitsee asiantuntemusta. Projektissa selvitettävän markkinan ja/tai asiakassegmentin tulee olla yritykselle uusi. Yritys tai konserni voi saada Talent Explorer -rahoituksen korkeintaan kolme kertaa.

Idea pähkinänkuoressa siis on, että Business Finland osallistuu projektiin 50 % tukiosuudella, kun palkkaat osaajan, jolla on kyky avittaa uusien markkinoiden avaamisessa.

Rahoituksen saamisen ehtona on, että yrityksen Rating Alfa on vähintään A. Yrityksen tiimissä tulee työskennellä vähintään kaksi henkilöä, jolloin tiimi voi koostua esimerkiksi yhden henkilön 100 %:sta työajasta ja kahden henkilön 50 %:sta työajasta yritykseen. Lisäksi projektille vaadittava omarahoitusosuus pitää pystyä näyttämään toteen. Tukea ei myönnetä yritykselle, jonka päätoimiala on jälleenmyyntiä.

Rahoituksen perusominaisuudet

Hankeaika: 6–12 kk
Hankekoko: maks. 40 000 €
Tukiosuus: maks. 20 000 € (40 000 € x 50 %)
Kustannukset: Palkkakulut, sivukulut, mahdolliset matkakustannukset

Haluatko selvittää julkisen rahoituksen rahoituskelpoisuutesi? Teimme helposti täytettävän maksuttoman pikatestin, pikatestin pääset täyttämään TÄSTÄ.

Ideoita käytäntöön

Esimerkki 1 (perus)

Rekrytoit vientipäällikön selvittämään mahdollista laajenemista kohdemarkkinaan ja luomaan suunnitelmaa käytännön toteuttamisesta.

Kuukausipalkka ja -kulut: 3000 € + sivukulut ja matkat 1000 €
Hankeaika: 10 kk
Tuki: 50 %
Nettotuki: 20 000 €
Kaava: (3000 € + 1000 €) x 10 kk x 50 % = 20 000 

 

Esimerkki 2 (hybridi)

Rekrytoit henkilön vastaamaan kohdemarkkinan jälleenmyyjien kartoituksesta ja tähän päälle hyödynnät Market Exploreria ostopalveluna hankittavaan koemarkkinointi-projektiin.

Kuukausipalkka ja -kulut: 3000 € + sivukulut ja matkat 1000 €
Ostopalvelut: Koemarkkinointi 20 000 €
Hankeaika: 10 kk
Tuki: 50 % (Talent Explorer ja Market Explorer)
Nettotuki: 30 000 €
Kaava: (((3000 € + 1000 €) x 10 kk) + 20 000 €) x 50 %

Yritys voi saada Talent Explorer -rahoitusta useamman kerran, usealle rekrytoitavalle henkilölle. Talent Exploreria hakiessa yrityksellä tulee olla vahva halu ja kyky kansainvälistymiseen sekä näyttöä potentiaalista vientimarkkinassa.

Haluatko keskustella tästä aiheesta tai yleisesti julkisen rahoituksen mahdollisuuksista?

Siinä tapauksessa voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme varaamalla maksuttoman rahoituskonsultoinnnin kanssamme:

Varaa maksuton rahoituskonsultointi TÄSTÄ »

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.