Lasit ilmaan! Ilon ja onnen päivä on käsillä. Jo hetken olemme saaneet ikävöidä erittäin suosittua Business Finlandin rahoitustuotetta nimeltään Digiboosti. Asiakkaamme ovat toistuvasti tiedustelleet, että eikö mitään juuri uuden osaamisen rekrytointiin kohdennettua tuki-instrumenttia löytyisi? Noh… Ehkäpä aivan Digiboostin laajuista menestystuotetta ei ole tarjolla, mutta aimoharppaus kuitenkin oikeaan suuntaan.

Business Finland julkaisee uuden Talent Explorer-tuotteensa haettavaksi keskiviikkona 24.4.2019. Kyseinen tuote on tarkoitettu uutta tietoa ja osaamista tuovan asiantuntijan palkkaamiseen, jotta yrityksesi kykenisi etenemään uudella kansainvälisellä markkina-alueella.

Mahtavaa, sanon minä!

Idea pähkinänkuoressa siis on, että Business Finland osallistuu talkoisiin 50% tukiosuudella, kun palkkaat osaajan, jolla on kyky avittaa uusien markkinoiden avaamisessa.

Rahoituksen perusominaisuudet

Hankeaika: 6-12 kk
Hankekoko: max 40 000€
Tukiosuus: max 20 000€ (40 000€ x 50%)
Kustannukset: Palkkakulut, sivukulut, mahdolliset matkakustannukset

Joitakin rajoitteita rahoituksen saamiselle löytyy. Ohessa selkeimmät.

Yrityksesi taloustilanteen tulee olla kunnossa, yhtiön on mahduttava pk-/midcap-yrityksen raameihin, toimialan on oltava de minimis-mahdollisuuksien sisällä ja toimintaa täytyy olla yli vuosi takana. Ainakin viimeinen on tietysti ikävä.

Ideoita käytäntöön

Esimerkki 1 (perus)

Rekrytoit vientipäällikön selvittämään mahdollista laajenemista kohdemarkkinaan ja luomaan suunnitelmaa käytännön toteuttamisesta.

Kuukausipalkka ja -kulut: 3000€ + sivukulut ja matkat 1000€
Hankeaika: 10 kk
Tuki: 50%
Nettotuki: 20 000€
Kaava: (3000€+1000€) x 10 kk x 50% = 20 000€

Esimerkki 2 (hybridi)

Rekrytoit henkilön vastaamaan kohdemarkkinan jälleenmyyjien kartoituksesta ja tähän päälle hyödynnät vanhaa Team Finland Exploreria (nykyisin Market Explorer) ostopalveluna hankittavaan koemarkkinointi-projektiin.

Kuukausipalkka ja -kulut: 3000€ + sivukulut ja matkat 1000€
Ostopalvelut: Koemarkkinointi 20 000€
Hankeaika: 10 kk
Tuki: 50% (Talent Explorer ja Market Explorer)
Nettotuki: 30 000€
Kaava: (((3000€+1000€) x 10 kk) + 20 000€) x 50%

Tuotteiden osalta on luonnollisesti vielä joitakin avoimia kysymyksiä, mutta ne selvinnevät, jahka hakemusportit avataan ja tuotteita päästään käytännössä koeponnistamaan.

Kun tarvitset apua

Allekirjoittanut ja koko Grantsin porukka auttavat mielellään hankkeesi pohtimisessa, yhdistelyssä muihin rahoitusinstrumentteihin ja luonnollisesti dokumentoinnissa. Näinpä ollen ehdotan, että otat rohkeasti yhteyttä, mikäli tilanteesi mahdollistaisi Talent Explorerin hyödyntämisen.

Yhteydenottopyynnön voit jättää TÄÄLTÄ »

Terveisin,

Aki Pohjola


Lisätietoa julkiseen rahoitukseen liittyen

Löydät meidän Materiaalit-osiosta paljon hyödyllistä tietoa julkiseen rahoitukseen liittyen, sieltä löytyy asiantuntijaoppaita ja webinaari-tallenteita eri aiheista, luonnollisesti maksuttomasti.

Materiaalit-osioon pääset klikkaamalla tätä linkkiä »

Lataa maksuton PK-yrityksen rahoitusopas

Millaista julkisrahoitusta ja tukea PK-yrityksen kehittämiseen on olemassa? Tiesitkö, että esimerkiksi palvelumuotoiluun on mahdollista saada julkista tukirahoitusta? Kevyen tutkimuksemme mukaan 88 % yrityksistä ei tätä tiedä.