Maaliskuusta alkaen yrityskentällä on päästy hyödyntämään erilaisia koronatukirahoituksia, jotka ovat vain monipuolistuneet kevään saatossa.

Ensimmäisinä tukia tarjoamassa olivat Business Finland ja ELY-keskus pienille ja keskisuurille yrityksille. Yksinyrittäjien tuki avautui haettavaksi huhtikuussa, ja toukokuussa omat tuki-instrumentit avattiin myös maaseudun, alkutuotannon ja kalatalouden yrityksille. Tuoreimpana tulokkaana on ravintoloiden kaksiosainen tuki, jonka haku avautui kesäkuun alussa.

Business Finlandin ja ELY-keskuksen tuet tulivat jo tiensä päähän: niiden hakuaika päättyi maanantaina 8. kesäkuuta. Näiden tilalle taas tuli uusi kustannustuki, jonka hakupalvelu avautui 7. heinäkuuta.

Olemme koonneet tähän tiiviin infon siitä, mitä koronatukia tällä hetkellä on haettavana.

Tällä hetkellä haettavana

 • Kustannustuki
  Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden oma sekä koko toimialan liikevaihto ovat laskeneet merkittävästi koronan seurauksena. Tukea voi saada kiinteisiin kustannuksiin ja palkkakustannuksiin. Jos yritys on saanut aiemmin jotain muuta koronatukea, se vähennetään kustannustuen määrästä. Tukea voi hakea 7.7.2020–31.8.2020. Lue lisää täältä.
 • Yksinyrittäjien koronatuki
  Yksinyrittäjät voivat hakea kotikunnistaan 2000 euron suuruista tukea koronaviruksen aiheuttamiin vaikeuksiin. Tuki on kertakorvaus yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten tilojen ja laitteiden kustannuksiin sekä kirjanpito- ja toimistomenoihin. Tuki on haettavissa 30.9.2020 saakka.
 • Ravintoloiden kaksiosainen koronatuki
  Ravitsemisyritysten tuki koostuu kahdesta toisiaan täydentävästä osasta: hyvityksestä toiminnan rajoittamisesta sekä tuesta uudelleentyöllistämiseen. Saman yrityksen on mahdollista saada kumpaakin. Tuet myöntää ja maksaa ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus). Rajoitushyvitystä on haettava viimeistään 31.8.2020 ja uudelleentyöllistämistukea viimeistään 31.10.2020. Lue lisää täältä.
 • Maaseudun yritysten väliaikainen tuki
  Tuki on tarkoitettu maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan sekä alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka jalostavat ja myyvät maataloustuotteita. Tukea voi käyttää yrityksen toiminnan jatkumisen turvaaviin, välttämättömiin kiinteisiin menoihin. Tuki haetaan HYRRÄ-palvelussa, ja sen myöntää ELY-keskus. Lue lisää täältä.
 • Alkutuotannon väliaikainen tuki
  Tuki on tarkoitettu alkutuotannon alalla toimiville yrityksille, kuten erikoistuneille maatiloille, porotiloille ja puutarhatiloille, jotka kärsivät suoraan koronakriisistä. Tukea voi käyttää yrityksen toiminnan jatkumisen turvaaviin, välttämättömiin kiinteisiin menoihin. Tuki haetaan HYRRÄ-palvelussa, ja sen myöntää ELY-keskus. Lue lisää täältä.
 • Kalatalouden väliaikainen tuki
  Tuki on tarkoitettu kalatalousalan yrityksille sekä Manner-Suomessa ryhmän I kaupallisille kalastajille ja Ahvenanmaalla päätoimisille kaupallisille kalastajille. Tukea voi käyttää yrityksen toiminnan jatkumisen turvaaviin, välttämättömiin kiinteisiin menoihin. Tukea haetaan KEHA-keskuksen asiointipalvelussa. Lue lisää täältä.

Lisäksi esimerkiksi Business Finlandin ja ELY-keskuksen tavalliset rahoitusinstrumentit ovat haettavissa aivan normaalisti. Business Finland on avannut myös tilapäisen TKI-lainan häiriötilanteisiin.

Mikäli haluat keskustella tukirahoituksesta asiantuntijamme kanssa, varaa maksuton keskustelutuokio TÄSTÄ »

Teksti päivitetty 7.7.2020.

Suomen parasta osaamista julkiseen rahoitukseen

Eniten onnistuneita hakemuksia, edistynein softa ja happotestatut prosessit. Näillä eväillä autamme useampia kasvuyrityksiä onnistuneelle rahoituspolulle, kuin kukaan muu.